Se alle artikler
Forside   >   Artikler   >

Træn dit eksamensoplæg i Virtual Reality

 Artikel trykt i B.T.metro den 22 maj 2019. Eksamensforberedelse. Ny teknologi gør det muligt for dig, at prøve og øve dit eksamensoplæg foran en lærer og censor i et virkelighedsnært – virtual reality univers.

Ny teknologi gør det muligt for dig at afprøve og øve dit eksamensoplæg foran en lærer og censor i et virkelighedsnært virtual reality-univers.

»Det er en god måde at træne det mentale aspekt ved at skulle gå til eksamen,« siger Anna Stelvig, der har været med til at udvikle appen.

Der er hjælp at hente i teknologiens verden for elever og studerende, der gerne vil sikre, at de er bedst muligt klædt på til at gå til eksamen. Således gør appen ’Eksamens Lab’ det muligt at træne en eksamenssituation foran en lærer og censor i et virtual reality-univers.

Det fortæller Anna Stelvig, cand.mag i psykologi med speciale i eksamensangst. Hun er indehaver af virksomheden StudyMind, der står bag appen, som er blevet udviklet med støtte fra blandt andre Innovationsfonden.

I den virtuelle verden sidder man ved eksamensbordet over for en lærer og censor, og man kan selv vælge, om personerne skal være animerede, eller om man vil øve sig foran ’rigtige mennesker’.

»Vi har brugt over et halvt år på at udvikle et virtual reality-univers, som er meget virkelighedsnært. Der kan ske forskellige uforudsete ting undervejs i simulationen, og det er en god måde at træne det mentale aspekt ved at skulle gå til eksamen,« siger Anna Stelvig.

Eksamens Lab-konceptet har i alt tre dele og omfatter også et digitalt kursus, der lærer eleverne at håndtere eksamensnerverne og præstationspresset, samt et dispositionsværktøj, der skal gøre det lettere at strukturere det faglige stof. Når man har lavet en disposition, kan den efterfølgende uploades i systemet og trænes i virtual reality-universet.

»De tre dele udgør et samlet forløb til en bedre eksamen, men kan også bruges hver for sig. Forhåbentlig kan vores koncept hjælpe elever med at håndtere præstationspresset og få bedre kontrol over de nerver, der måtte opstå før en eksamen og i selve eksamenssituationen,« lyder det fra Anna Stelvig.

Eksamens Lab benyttes allerede på flere uddannelsesinstitutioner, men Anna Stelvig fortæller, at der er planer om at udvikle konceptet yderligere. Blandt andet er der en række nye funktioner på tegnebrættet.

»Vi er i gang med et forskningsprojekt, som forhåbentlig kan hjælpe os med at gøre appen endnu bedre,« siger Anna Stelvig, der fortæller, at StudyMind for nylig lod over 100 elever teste konceptet på uddannelsesinstitutionen Knord i Hillerød.

»Eksempelvis arbejder vi på en ny funktion, der muliggør, at eleverne kan modtage feedback på deres præstation. Og så arbejder vi også på, at læreren kan reagere og stille relevante spørgsmål til eleverne, når de forbereder sig i det virtuelle univers,« tilføjer hun.

Første udgave af Eksamens Lab er tilgængelig til download i både Google Play og App Store. For at træde ind i virtual reality-universet behøver du blot en smartphone samt et par billige VR-briller.

Læs artiklen her

Anna Stelvig – Cand. Mag. i Psykologi

Har du udfordringer der gør hverdagen eller studielivet svært, så tøv ikke med at række ud efter hjælp. Jeg har erfaring med studiestress, eksamens- og præstationsangst, skriveblokering, perfektionisme, selvværd mm.

Jeg har 15 års erfaring med at hjælpe unge og studerende fra min praksis på Frederiksberg, hvor jeg tilbyder individuelle samtaler – online eller ved fremmøde.

Anna Stelvig - hjælp med eksamensangst, studiestress mm.