Se alle artikler
Forside   >   Artikler   >

7 gode råd til en produktiv læsedag

Her får du 7 gode råd til en produktiv og udbytterig læsedag, som er understøttet af forskningen på området. Disse råd skal sikre, at du passer på dig selv undervejs, så du har nok energi til selve eksamen.

Tip #1: Læs max 8 timer om dagen

Betragt en læsedag som en arbejdsdag på 6-8 timer, inklusive pauser. Du skal betragte det at læse til eksamen på lige fod med et arbejde. Du starter læsedagen på et bestemt tidspunkt og afslutter dagens opgaver på et bestemt tidspunkt. En fast struktur giver dig mulighed for at være fokuseret og effektiv, når du læser, og slappe helt af, når du har fri. Særligt det sidste er vigtigt for dit energiniveau – og som regel også fornøjeligt!

Tip #2: Hold pauser

Husk at holde pause på 5-10 minutter hver time. Læg også en længere frokostpause på 45 minutter ind.

Tip #3: Drop multitasking

Beslut dig for kun at lave én ting af gangen. Forskning viser, at multitasking resulterer i ineffektivitet og flere fejl, fordi du vil for meget på engang

Tip #4: Undgå udefrakommende forstyrrelser

Når du evner at arbejde uforstyrret, styrker det din indlæring og effektivitet markant. Sæt derfor din telefon på ”fly-mode”, sluk dit tv, luk ned for Facebook, Instagram, din mail, og hvad der nu ellers kan forstyrre dig.

Tip #5: Få rigeligt med mad og væske

Din hjerne har brug for energi for at arbejde optimalt. Spise cirka hver 3. time, så du opretholder en stabil blodsukkerbalance og holder energiniveauet oppe.

Tip #6: Undgå slik og søde sager

Sukker giver et kortvarigt kick, men efterfølgende øger det bare din træthed. Har du brug for noget sødt, kan du spise noget frugt.

Tip #7: Bevæg dig

Når du laver fysisk aktivitet, gør du hovedet fri af tanker og bekymringer og opsamler ny energi til din læsedag. En gåtur i rask tempo er ligeså godt som en tur i motionscentret.

Anna Stelvig – Cand. Mag. i Psykologi

Har du udfordringer der gør hverdagen eller studielivet svært, så tøv ikke med at række ud efter hjælp. Jeg har erfaring med studiestress, eksamens- og præstationsangst, skriveblokering, perfektionisme, selvværd mm.

Jeg har 15 års erfaring med at hjælpe unge og studerende fra min praksis på Frederiksberg, hvor jeg tilbyder individuelle samtaler – online eller ved fremmøde.

Anna Stelvig - hjælp med eksamensangst, studiestress mm.